WYŻYWIENIE
Zapewniamy urozmaicone zaprowiantowanie na każdy dzień w świeże, zdrowe produkty tzw. półprodukty. Oznacza to, że należy z nich samodzielnie przygotować posiłek – na początku rejsu załoga dzieli się na zespoły zwane wachtami i każdego dnia inny zespół zajmuje się kambuzem (kuchnią).
Do każdego zaprowiantowania dokładamy poradnik, który stanowi pewnego rodzaju propozycję, sugestię, jak można wykorzystać w racjonalny sposób dostarczone przez naszą firmę produkty spożywcze do przygotowania smacznych posiłków obiadowych, śniadań i kolacji.
Uczestnicy rejsu ze składki jachtowej wspólnie uzupełniają zapasy na bieżąco w lokalnych sklepach i na miejscowych bazarach. Gwarantuje to wciąż świeżą żywność oraz możliwość skosztowania lokalnych specjałów. Naszym zdaniem takie rozwiązanie sprawdza się najlepiej. Pozwala to również dopasować się do indywidualnych gustów wszystkich uczestników rejsu.
* Skiper nie partycypuje w kosztach związanych z wyżywieniem. Korzysta z zaprowiantowania zakupionego przez organizatora i załogę.
** Zaproszenie skipera do wspólnego jedzenia (np. wyjście do knajp, restauracji i barów) poza jachtem, jest mile widziane, ale leży wyłącznie w gestii uczestników.